Chocolate hero Olivier Willems

Poppolou Rocks

Zon, zee en strand, Oostende, lokaal product, kunst en onze chocolade. Dat was de drijfveer om me te inspireren. Kunstenaar Ensor, dat is het verleden en dat is een ander project van mij. De toekomst daar draait het om, tomorrow, tomorrowland... Ja dat is het, de omstreden Rock Strangers op de dijk, Arne Quinze (De brug in het park) Tomorrowland again. De felle kleur, de kleur van een ondergaande zon, oranje-rood, strand wordt de karamel chocolade - zee bevat zeezout - een lokaal product wordt Poppolou North Sea beer met brouwzouten (jeugdvriend, rocker en eigenaar van een bruine kroeg). Het bier past met zure rode bessen. De exotische toets, Açai (ken ik van in de Brazilian Jiu jitsu club) als powerfood, een bes uit Brazilië. Tomorrowland België alsook in Brazilië . Alles komt samen in 1 praline, de vorm ervan blinkt als de rocks strangers in de zon, het bittere, het zure, het zoute en het exotische. Dat is genieten, genieten van de pralines van morgen...

De smaak van mijn praline

Belgian North Sea Beer "Poppolou". Een bier uit Oostende, rood fruit van Belgische producenten. De smaken die je terugvindt zijn hop, gerst, bitter en zurig, met een bite van cacao nibs en afsluitend met een ziltige toets.

Waarom is ze de praline van morgen?

Ik gebruik een Oostends bier (bevat brouwzouten) waarvan ik een ganache met Java origine chocolade maak. De hopsmaak wordt vergezeld met een karamel van rode bes en açai bes gesteund door een Sao Thomé origine chocolade, gekarameliseerde cacao kernen en zeezout. Onze praline bevat een lokaal Bier die perfect samengaat met rood fruit met zurige toetsen, bij de karamel van rode vruchten heb ik een power fruit nl. açai bes toegevoegd die veel antioxidanten en een smaak van cacao en noten bevat. De praline is gemouleerd in Zéphyr Caramel chocolade met zoute toets, een chocolade die veel klanten nog niet kennen. Het lokale bier combineren met Belgische Callebaut chocolade zijn 2 producten die ons land kenmerken, de exotische toets die ik er in breng met de açai bes is een knipoog naar healthy smoothies. Ik heb gebruik gemaakt van de hedendaagse techniek om met een rood oranje spuitchocolade de vorm in te kleuren, die heeft een extra mooi uitzicht door de vorm te mouleren met zéphyr karamel chocolade. We hebben ook gekozen voor gebruik van een nieuw ontworpen vorm van Callebaut Academy.

Mijn praline is een
vormpraline
Gemaakt met
Belgische ingredienten
Olivier Willems Chocolatier
Alfons Pieterslaan 120
8400 Oostende
Belgium
T
059 70 99 31