Chocolate hero Olivier Willems

Olivier Willems

Modern
Open atelier

Ik ben een old school chocolatier die vanaf zijn eerste leerjaar, bakker-banketbakker wilde worden maar tijdens de studies in ter Groene Poorte gebeten werd door de les chocolaterie. De creativiteit die je in en met chocolade kan vinden is onvoorstelbaar oneindig waardoor je hersenen geen tijd krijgen om te rusten want in alles zie je wel een mogelijkheid om smaakexplosies te creëren of chocoladestukken op te bouwen. De old school boy is mee geëvolueerd naar Trendy en Modern en wil zijn klanten mee laten genieten in de wereld van chocolade.

Hoe ik chocolatier werd

Na mijn diploma, heb ik de vakkennis opgebouwd bij Roland Landuyt te Knokke die vorig jaar jammer genoeg overleed. Op de jonge leeftijd van 21 opende ik een Chocolaterie met open atelier in mijn woonplaats Oostende. Zelfstandige worden was in die tijd de meest logische keuze om je te verdiepen in chocolade, de keuzes die je nu hebt bestonden nog niet. Die mogelijkheden op vandaag geven mij ook de kans om steeds leergieriger te worden. De Chocolate Academy heeft voor mij persoonlijk daar een groot aandeel in. De Chocolade ambassadeurs, personen waar ik naar opkijk die ik op die manier ook kan ontmoeten.

Mijn handelsmerk

Het is mijn leidraad de klanten te laten meegaan in je chocoladeverhaal, de klanten zijn ook de toekomst van je zaak. We nemen ze op sleeptouw om nieuwe smaken te laten ontdekken of ze nu in een vormpraline of uit een snijpraline bestaan. We bieden ze aan in de felste kleuren, of in chocolade kleur met steeds één wederkerend verhaal dat ze met passie en verse ingrediënten zijn gemaakt en vanuit het open atelier direct tot bij de klant geraken. De culturele invloeden die je tegenwoordig in je stadsomgeving ontdekt nemen je ook mee naar gebruik van andere kruiden en specerijen. Klassiek wordt modern en in die richting duw ik onze zaak verder.

Wat mij inspireert

Ik ben gevestigd aan het "zeetje", niets mooier dan op het strand te wandelen en uit te kijken over de zee. Elke dag is de zee, de lucht, de kleuren, de geur anders. Storm of geen storm, genieten elke dag. Ik word geïnspireerd door deze mooie omgeving. Maar ik kijk het meest op naar topchefs die me inspireren om out of the box te denken en leren spelen met smaakcombinaties en creaties.

Waar ik van droom

Mijn grootste droom is emigreren zodat ik de skills en de Belgische chocolade kan promoten, maar de wegen nemen soms andere richtingen en in dit avontuur moet het gezin ook meegaan. Ik wil me nog meer op de kaart zetten in Oostende als Chocolatier en nog meer samenwerkingen aangaan met Toerisme, kunstenaars, de stad Oostende, ... Een vernieuwde zaak of nieuwe locatie iets waar we naar uitkijken, uitdagingen voor de toekomst, de tijd en de mogelijkheden vinden zijn een must. Het beroep chocolatier klinkt voor velen als een droom, een droom waar ikzelf inzit.

Wat mij echt gelukkig maakt

Mijn vrouw , mijn tweelingdochters, mijn 2 zonen, mijn chocolade en klanten die de weg vinden naar je shop, steeds terugkeren , iets nieuw zien, het uitproberen en laten merken met of zonder woorden dat het OK is.

Olivier Willems Chocolatier
Alfons Pieterslaan 120
8400 Oostende
Belgium
T
059 70 99 31