Granado

Mijn praline kreeg de naam Granado en slaat vooral terug op de lekkere fruitsmaak van de granaatappel.

Mijn praline is gemaakt met heerlijke Belgische Callebaut chocolade .. en bevat de kleuren van de Belgische vlag.. Belgischer kan niet!

De smaak van mijn praline

De praline bevat 2 vullingen en is gemouleerd met een melkchocolade 665 van Callebaut. Binnenin als eerste vulling hebben we een laagje fruitgelei met granaatappelsmaak voorzien en als tweede vulling een ganache op basis van donkere origine chocolade nl. Ecuador 70,4%.

De combinatie van het zoet van de melkchocolade en fruitgelei, het zure van de granaatappel en het bittere van de Ecuador origine chocolade maakt van deze praline een trendy smaakbom!

Waarom is ze de praline van morgen?

Ik heb van deze praline een kleurrijk en glossy ontwerp gemaakt wat volgens mij perfect aansluit bij de trends van morgen.
Ook de vorm is behoorlijk hip, we hebben gekozen voor een model ontworpen door Alexandre Bourdeaux, nl. de cw 1865 - square sphere.

Voor deze praline heb ik een logo ontworpen dat perfect bij Tomorrowland past en dat meteen weergeeft dat deze praline dé "Chocolate of Tomorrow" is.
Logo printing bestaat al enkele jaren, maar ik heb hier een vernieuwde techniek gebruikt. Van het ontworpen logo heb ik een ronde zegelstempel van 20mm laten maken. Zo is het mogelijk om kleine zegeltjes te stempelen en achteraf op de praline te kleven. Als afwerking krijgt elke zegeltje een tipje bladgoud.

Mijn Chocolate of Tomorrow is een praline die ik enkele maanden geleden hebben ontworpen. Ik vond dat er voor de komende zomer in het assortiment nog wel plaats was voor een frisse fruitsmaak. Een combinatie van twee vullingen in een praline doen het bij ons steeds goed. Ik ben in de eerste plaats opzoek gegaan naar een leuke vorm, de vorm van Alexandre was super geschikt, het is een kleine vorm die zich perfect leent voor 2 vullingen.
Voor de smaak had ik al in gedachten om te werken met granaatappel, omdat de zure toetsen van deze vrucht perfect te combineren zijn met chocolade. Voor de tweede vulling was het even testen om de geschikte chocolade te vinden, maar al snel kwam de Ecuador origine van Callebaut met zijn fruitige toetsen als favoriet naar voren.
Niet enkel de smaak, maakt de praline uniek, maar ook het uitzicht! Dit is tenslotte het eerste wat opvalt. Hier vond ik het belangrijk om een mooie glanzende kleurencombinatie te bekomen. Omdat we mogen fier zijn op onze Belgische chocolade heb ik me laten inspireren op de Belgische driekleur. De kleuren heb ik niet in lijntjes aangebracht, maar ik wouw iets moderner gaan en dan wel door eerst de zwarte kleur in de vorm te spatten en daarna geel en rood in te spuiten.
Het is steeds zoeken naar de trends van morgen, er is dan ook al zoveel uitgevonden en heruitgevonden.
Op dit ogenblik vind ik de stempeltechniek een enorme meerwaarde, niet elk zegeltje is gelijk, het gaat terug naar vroeger en heeft een enorm ambachtelijk karakter.

Mijn praline is een
vormpraline
Gemaakt met
Belgische ingredienten
Chocolade-Atelier Vyverman
Begijnenstraat 41
910 Sint-Niklaas
Belgium
T
0473/99 99 96