Chocolate hero Anton Van de Maele

Happy Nose

Deze naam verwijst naar de neuzenoorlog die begin 2015 in Gent plaats vond, toen een van de twee concurrerende verkopers de neuzen van zijn collega "chemische brol" noemde. Ik heb deze praline met cuberdons gemaakt omdat het een typisch Belgisch product is en omdat het een frisse smaak heeft. Ik wil de mensen verrassen met deze smaakcombinatie van de 823 melkchocolade, cuberdon crunch en cuberdon ganache. Ik koos voor een strakke praline met een feestelijke kleur om de mensen blij te maken. Vandaar de naam "Happy Nose".

De smaak van mijn praline

Een typisch Belgische smaak! De cuberdon heb ik in mijn praline verwerkt omdat ik een frisse zoete praline wou.

Waarom is ze de praline van morgen?

Ik heb gebruik gemaakt van 2 verschillende structuren voor de vulling. Een crumble van cuberdon en een ganache van cuberdon. Ik heb de praline ook een trendy en hippe kleur gegeven door ze in te spuiten met cacao en kleurstof. Ik heb deze gemouleerd met de 823 melkchocolade van callebaut.
De kleur die ik de praline heb gegeven sluit naadloos aan bij de trends van morgen. Ook voor de smaak wou ik eens iets apart en vernieuwend. Het gebruik van de 2 structuren maakt er dan ook een smaakbommetje van. Ook gebruikte ik twee technieken om de praline te kleuren. Eerst bracht ik met behulp van een penseel de rode druppels aan waarna ik de gekende techniek gebruikte om ze in te spuiten.

Mijn praline is een
vormpraline
Gemaakt met
Belgische ingredienten
Chocolatier Anton
Nieuwstraat 80A
9450 Denderhoutem
Belgium
T
0497031546