Nick Wauters

Open atelier
Specialiteit: vormpralines

Als chocolatier ben ik in de 28 jaar dat ik dit beroep uitoefen wel veranderd. De basiskennis is het allerbelangrijkste maar de drang om te vernieuwen is groter geworden. Bij vernieuwing vind je persoonlijk meer werkvreugde en dat proef je. De speciale smaken en vernieuwde pralines worden meer bij de restaurants gepromoot en dan langzamerhand bij onze klanten in de winkel.

Hoe ik chocolatier werd

Bij mijn eerste chocolade-les op Piva was het bingo. Direct ben ik samen met een klasgenoot thuis gestart met het maken van pralines. Op het einde van mijn schooljaar heb ik stage gelopen bij de Antwerpse chocolatier Burie. Hans Burie heeft me de kans gegeven om te groeien in mijn passie en ik ben er dan ook 17 jaar gebleven. Toen ik de kans kreeg om samen met mijn partner een zaak over te nemen was het nu of nooit. Ondertussen gaan we ons 11-de jaar in.

Mijn handelsmerk

Ik hou er van om alle aspecten van ons beroep onder de knie te hebben. Bij ons is er dus een grote variatie van technieken. Gemouleerde, gepralineerde, gekleurde pralines. Op maat gemaakte items. De Sint-Niklase ballon-praline is zo ook een streekproduct geworden door ons idee. Onze specialiteit is creativiteit.

Wat mij inspireert

Kunstenaars, beeldhouwers en invloeden van zowel binnen- als buitenland inspireren mij. Kijk rond waar je ook bent en je komt wel iets tegen wat je kan maken in chocolade.

Waar ik van droom

We hebben al samengewerkt met lokale kunstenaars en lokale likeurbrouwerijen. Nu komt daar de microdistillerie Hentho bij. Ik droom dat ik ooit nog iets kan meemaken zoals de wereldexpo in Milaan waar we gedemonstreerd hebben voor Callebaut. Deze ervaring was fenomenaal .Hopelijk doet zich ook de kans voor om dit in Dubai ook mee te maken.

Wat mij echt gelukkig maakt

Vriendelijke gezichten van tevreden klanten.

Chocolatier Wauters - Meuris
Ankerstraat 45
9100 Sint-Niklaas
Belgium
T
+32 3 777 65 23